Trilogia Materiile Intunecate#1-Busola de Aur

Lyra Belacqua, o orfană în vârstă de 11 ani care trăieşte într-o lume interioră extrem de specială, posedă în plus o neobişnuită curiozitate şi un neobişnuit simţ al aventurii. Două calităţi care o vor duce pe tărâmul interzis al Busolei de Aur şi o vor lansa într-o misiune eroică a cărei miză este salvarea tuturor lumilor imaginare.

Busola de Aur este povestea Lyrei care aleargă liberă pe holurile Colegiului Jordan al Universităţii Oxford. Deşi similară lumii noastre, lumea fetiţei este în acelaşi timp şi foarte diferită. Universul ei este un loc în care oamenii au fiecare câte un demon personal, adică o manifestare a sufletului lor în forma unui animal. Într-o noapte, Lyra este vizitată de unchiul său, Lordul Asriel,care vrea să pornească într-o nouă călătorie în sălbăticia arcticii unde a fotografiat linia unui oraş aparent suspendat de Aurora Boreală. Lordul Asriel crede că aceasta prezenţă, precum şi misteriosul fenomen arctic denumit Praful, fac parte dintr-un univers paralel. La plecare, Lordul o lasă pe Lyra în grija unei misterioase doamne Coulter şi în posesia unui instrument asemănător unui compas care poate da răspunsuri întrebărilor ei, atâta timp cât Lyra va învăţa cum să îl manevreze. Acesta este începutul unei mari aventuri. Fata fuge atunci când descoperă că doamna Coulter este în legătură directă cu oribilii hoţi-de-copii Gobblers şi se alătură unui grup de gipţieni a cărui misiune este recuperarea micuţilor răpiţi. Aflând că şi unchiul său este ţinut prizonier în Nord, păzit de trupe de urşi înarmaţi, Lyra îşi continuă călătoria, deşi neînţelegîng încă rolul eroic pe care îl va avea.

The Subtle Knife-vol2

The Amber Spyglass-vol.3

Aceasta carte poate fi achizitionata de la editura Humatinas,dar s-ar putea sa fie versiunea facuta dupa film,dar tot e grozava.Filmul este si el grozav-o impletire perfecta intre Narnia si Harry Potter!

Anunțuri

4 răspunsuri to “Trilogia Materiile Intunecate#1-Busola de Aur”

  1. Carte imi aduce aminte de Harry Potter :0
    foarte interesanta 🙂

  2. Cum filme nu s-au mai facut dupa celelalte volume, se poate achizitiona de undeva cartile traduse in lb romana?

  3. cartile geniale.. la fel si filmul.. imi pare rau ca nu se-au mai facut si dupa celelalte volume..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: