Seria The Sword of Truth

The Sword of Truth este o serie de unsprezece romane,gen fantasy, scrise de Terry Goodkind. Cărţile urmaresc protagonişti Richard Cypher, Kahlan Amnell şi Zeddicus Zu’l Zorander in incercarea lor de a învinge asupritorii care încearcă să controleze lumea şi cei care doresc să dezlănţui răul pe lumea celor vii. În timp ce fiecare roman a fost scris ca atare, cu excepţia ultimelor trei care au fost destinate a fi o trilogie, ele urmează o cronologie comună şi sunt legate de evenimentele care apar în desfăşurarea serie. Aceasta serie a fost ecarnizata sub numele ,,Legenda cautatorului”.

Seria este stabilit într-o lume împărţită în două regiuni majore: Lumea Nouă şi Lumea Veche. Lumea Nouă este format din trei terenuri cu Westland în vest, D’Hara în est şi Midlands în centrul celor două. D’Hara este condusă de un membru magic talentat al familiei Rahl, în timp ce bunăstarea Midlands este decisa de un consiliu de reprezentanţi condus de Mama Mărturisitoarea, care este, de asemenea, liderul  Mărturisitoarelor. Mărturisitoarelor sunt un grup de femei care au fiecare  puterea magică de a forţa o persoană să devină în întregime dedicată lor, permiţându-le să-şi îndeplinească scopul – a găsi adevărul. Westland, un teren fara magie, este, de asemenea, condus de un consiliu de reprezentanţi. Lumea Veche nu este introdusa până a doua carte din serie şi caracteristicile sale geografice sunt descrise în mai puţine detalii.

Personajul principal este un tanar pe nume Richard Cypher, un Westland ghid prin păduri  a cărui viaţă simpla este schimbata pentru totdeauna după ce devine Cautatorul Adevărului – o poziţie similară cu cea a unui Mărturisitor, care îi cere să susţină dreptatea în lume. Pe parcursul seriei, Richard învaţă despre moştenirea lui în timp ce încearcă să oprească răul pe care alţii l-au dezlănţuit asupra lumii celor vii.DeoareceRichard  refuză să-şi sacrifice valorile şi îşi trăieşte viaţa ca un om liber, alţii încep să înţeleagă nobleţea sa şi ceea ce înseamnă a fi liber.

Reclame

4 răspunsuri to “Seria The Sword of Truth”

  1. oho..ce tare!…sper sa se traduca si la moi!:)

  2. Cartile astea sunt disponibile si in lb romana?dak da…imi puteti spune de unde le pot procura?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: