Interviu cu autoarea romanului ,,Sânge Satanic”- Cristina Nemerovschi


Cine este Cristina Nemerovschi? 

Cristina Nemerovschi s-a născut pe 10 mai 1980 la București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, secția Filosofia Culturii, și un master în cadrul aceleiași universități, încheiat în 2005 cu dizertația Despre natura adevărului propozițiilor matematicii și logicii la L. Wittgenstein. A urmat un master și în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice. În perioada 2006 – 2009 a lucrat ca redactor la revista Metalhead.ro. Din 2009, este redactor al revistei EgoPHobia, unde are și o rubrică permanentă, Cronica nihilistei. A publicat proză, filosofie, critică literară, eseuri, studii, interviuri cu personalități culturale în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Ateneu, Cultura, Sisif, Fiore Magazine, Noema, Subcultura, Accent Cultural, Suspans, Playboy. Semnează și cu pseudonimul Morgothya.

Este, de asemenea, redactor și PR la editura Herg Benet, înființată în 2010.

Sânge satanic, romanul său de debut, a fost nominalizat la titlul Cartea Anului 2010. Sânge satanic a câştigat şi premiul revistei Tiuk! pentru debut, în cadrul premiilor pentru anul cultural 2010.

Ediția a doua a romanului Sânge satanic a fost desemnată de către Proliteratura “CEA MAI MIȘTO CARTE A ANULUI 2011″.

În aprilie 2012, tot la Editura Herg Benet, a apărut cel de-al doilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, intitulat “Pervertirea” și caracterizat ca fiind “un thriller filosofic despre artă, oameni și o nouă (i)moralitate”.

Date preluate de pe site-ul oficial al autoarei

De ce ar trebui să citești Sânge Satanic?

Mărturisec că această carte m-a surprins într-un mod plăcut, nu mă așteptam să-mi placa atăt de mult. Este genul de carte care trebuie ,,rumegată” vreo câteva ore după ce ai citit-o, care te pune pe gânduri și te face să te întrebi dacă merită să-ți pese cu adevărat de societatea în care trăim, dacă are vreo importanță să mai lupți împotriva prostiei. Te face să petreci câteva ore cu mintea ta, să-ți clarifici unele scopuri, să realizezi că uneori nu ești decât o marionetă care execută mereu același rol, dar cel mai dureros aspect al cărții este acela că te trezește la realitate și îți arată că ești un nimeni, că existența ta nu va marca lumea, iar după ce vei muri toți te vor uita, nu vei mai fi decât praf și umbre… Probabil că acum te gândești: Ce-a mai apucat-o și pe nebuna asta cu filozifia ei? Romanul ,,Sânge Satanic” poate fi citit și din punct de vedere non-filozofic și atunci probabil că la sfârșitul cărții îți vei spune: Ok, M. este un drogat, alcoolic, misogin, corupător de minori și satanist, R. este varianta lui feminină, B. și D. vor fi probabil în opinia ta doi minori ale căror copilării au fost distruse de mai sus amintiții M. și R., pe scurt nu vei înțelege nimic din ceea ce ar trebui, te vei lăsa furat de aparențe și nu-ți vei deschide mintea pentru a înțelege cu adevărat mesajul. Cred că cel mai important lucru care trebuie făcut înainte să începi acest roman este să renunți la prejudecățile de zi cu zi și să-ți deschizi mintea. Abia după ce ai reușit să parcurgi acești pași vei fi cu adevărat pregătit să descoperi tot ceea ce-ți poate oferi Sânge Satanic!

Miruna Palaș,  10 iunie 2012

Calitatea audio lasă de dorit așa că dacă nu înțelegeți ceva nu ezitați să ne întrebați printr-un comentariu!

Iată și câteva poze făcute după interviu…

De la stânga: Alessa, Andrex, Cristina Nemerovschi, Miruna

Reclame

13 răspunsuri to “Interviu cu autoarea romanului ,,Sânge Satanic”- Cristina Nemerovschi”

  1. f. frumos interviul, nu prea am inteles titlul celui de-al doilea roman, ma poti ajuta, Miruna? Oh, mi-a placut muuult si comentariul tau! Felicitari fetelor.

  2. super, imi plac intrebarile si raspunsurile, sper sa mai continuati rubrica!

  3. Hmmm… m-ai starnit curiozitatea, sper sa am ocazia sa-i citesc cartile!

  4. frumos interviu, intrebarile au fost inspirate si am reusit sa-l inteleg hehe… imi place reviewul facut de tine, Miruna, m-ai convis sa-i dau o sansa

  5. Mirabela Says:

    Când am vazut prima oara interviul tot ceea ce-mi trecea prin cap era… ,,The Devil Makes Us Sin”

  6. […] Miruna Palaș are un blog – Just Another Books Lovers – unde scrie despre cărțile care îi plac. Ne-am întâlnit la Bookfest 2012, eu cu Miruna, Alessa și Andreea și mi-au luat un interviu (video), pe care-l puteți urmări aici: https://myrunaa.wordpress.com/2012/06/17/interviu-cu-autoarea-romanului-sange-satanic-cristina-nemero… […]

  7. Ahh.. videoclipul nu merge. Sange Satanic e printre cartile mele preferate.. tineti-o tot asa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: