Povestile unei inimi

https://i1.wp.com/www.curteaveche.ro/blog/wp-content/uploads/2012/02/povestile-unei-inimi_m2.jpg

Viața cu paradigmele, scena și actorii ei, dragostea cu nesfârșitele-i semne de întrebare, cugetări cu un excelent iz de contemporaneitate și, din când în când, cu rădăcini fixate nostalgic în trecut – toate acestea țes, pe rând sau amalgamat, pagini întregi din cartea Poveștile unei inimi.

Autoarea, Diana-Florina Cosmin, deschide, parcă, din condei un fel de „cutie a Pandorei“, personală și nicidecum plină cu rele, ci cu tabuuri, gânduri dintre cele mai surprinzătoare și mai delicate, mărturii pe alocuri riscante, pe alocuri intrigante, visuri abandonate sau îndelung hrănite și colțuri de lume rememorate prin filtrul unor curiozități personale. Amintirile-poveste din această carte descriu un drum confesional la capătul căruia și autoarea, și cititoarele își vor descoperi viața mai limpede, mai senină.

Cum se potrivesc poveştile?

Experienţele din această carte seamănă cu un oracol completat cu sinceritate şi cu migală de către o prietenă bună pe care n-o cunoşti decât din vedere, dar care caută acelaşi lucru ca tine: dragostea. Citindu-i răspunsurile (şi gândurile), vei afla mai multe despre tine, dar şi adevărul fundamental al iubirii: nu ajungi să îmbătrâneşti decât alături de bărbatul cu care ţi se potrivesc… poveştile.

Câteva dintre întrebările oracolului:

–          ce se întâmplă când afli că iubirea vieţii tale te iubeşte pentru că semeni… cu marea iubire a vieţii lui?

–          care sunt tacticile de supravieţuire în ,,dragostea de gherilă“?

–          unde se contabilizează secretele şi cum arată muzeul iubirilor tale trecute?

–          de ce ,,mi-e dor de tine“ este noul  ,,te iubesc“?

–          şi, mai ales, cât este de greu să înveţi să fii fericită după ce toată viaţa te-ai străduit să fii puternică?

 

Îmi place să cred c-am învăţat să fac loc iubirii în viaţa mea, dar încă mă mai răsfăţ cu plăcerea de a aştepta anumite lucruri şi anumiţi oameni. Fără teamă, doar savurând bucuria sosirii lor într-o viaţă pe care m-am străduit s-o chivernisesc cât mai atent. La 16 ani, ideea că voi avea de aşteptat pe puţin zece ani, până să-l găsesc pe cel pe care-l aşteptam, mi s-ar fi părut înspăimântătoare. După zece ani de căsătorie, va fi, probabil, una dintre amintirile cele mai plăcute ale tinereţii mele. Un gând senin din vremurile în care totul mi-era încă necunoscut, siguranţele erau speranţe vagi şi dragostea era doar un nor de fluturi. Din vremurile în care încă-mi mai permiteam luxul de-a aştepta iubirea.

Sursa: Blogul Editurii Curta Veche

Reclame

6 răspunsuri to “Povestile unei inimi”

 1. Totuşi când mă gândesc în ce iluzie stupidă trăiesc oamenii – şi io pe lângă ei – îmi vine să-mi iau câmpii. Cred că, în momentul de faţă, cel mai binevenit dar pe care l-aş putea primi ar fi o porţie de cianură. I-aş fi recunoscătoare aducătorului pe veci. Nu sunt o sinucigaşă dar tare bine ar fi să am la îndemână o portiţă sigură de scăpare. Nu se ştie niciodată când nevoia de aşa ceva devine stringentă. Şi parcă certitudinea asta, a eliberării, dă vieţii un sens. Nici trăncănitul de-a futu-i pomana nu mai ajută. Lumea-i cretină, de asta m-am convins şi răsconvins, iar într-o lume cretină nu ai decât două alternative: ori te cretinizezi şi tu, ori lupţi până la epuizare să nu te laşi cretinizat. Să fugi nu ai unde, să schimbi lumea nu ai cum, să te prefaci că eşti ca ei, până treci puntea, nu îţi stă în fire – cel puţin mie aşa mi se întâmplă. Doar proştii se-adună în turme (auto)distructive. Vorba ceea: „proşti, proşti, da’ mulţi”.

 2. din pacate multi dintre noi nu avem vointa proprie, traim intr-o iluzie ,iar la final cand cortina cade realizam ca noi de fapt nu am trait .,.

 3. Gheorghiev Alexandra Says:

  odododo cat de amuzanta si comica este cartea si descrierea asta:)):))…..foarte tare.

 4. Cartea asta m-a pus bine pe ganduri. Mi-a placut ideea cartii si felul cum a povestito.

 5. Gheorghiev Alexandra Says:

  titlul cartii ma duce cu gandul la o melodie a lu stefan banica,dar,numai stiu exact ce melodie :-??

 6. Gheorghiev Alexandra Says:

  trailerul imi place foarte mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: